top of page
CARROTCAKE BARS
carrotcake meets granola

De inspiratie voor deze gezond zoete energierepen vond ik bij bio-planet.

Het originele recept paste niet volledig in onze plantaardige levensstijl maar na een paar kleine ingrepen zit dit helemaal snor.

Super makkelijk te maken en heel erg lekker.

De kokosolie maakt de repen lekker smeuïg, maar als je de repen liever vetvrij houdt kan het ook zonder. Voeg dan een beetje meer water toe als het deeg bij het mengen te droog is.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 8 repen

  • 1 middelgrote wortel, geraspt

  • 1 rijpe banaan, geprakt

  • 4 dadels, ontpit

  • 100 gr noten en zaden (hazelnoot, pecan, amandel, pompoenpitten, zonnebloempitten,...)

  • 100 gr havervlokken

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel gemberpoeder

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Meng het lijnzaad met 3 eetlepels water en laat een paar minuutjes wellen.

Warm de oven tot 180°

Bekleed een kleine bakvorm met (herbruikbaar) bakpapier.

Mix alle ingrediënten in een foodprocessor tot een samenhangend deeg.

Voeg een beetje extra water toe indien nodig.

Stort het deeg in de bakvorm en strijk glad.

Bak in 20 minuten mooi droog.

Laat het baksel volledig afkoelen op een rooster.

Snijdt in mooie repen of blokjes.

Bewaar de repen in een afgesloten doos op een koele droge plaats.

© 2 0 2 1

bottom of page