top of page
BLUEBERRY MUFFINS
King of muffins!

Deze bosbessenmuffins zijn heel eenvoudig te maken. Je hoeft het deeg zelfs niet te mixen, grondig door mekaar roeren volstaat. Een kind kan de was doen.
De muffins zijn rijk van smaak, smeuïg van binnen en krokant aan de buitenkant.

Een hartverwarmend perfect vieruurtje op een regenachtige dag, bvb met een groot glas verse gemberthee. Of de mini-variant, ipv een koekje bij een espresso.

INGREDIENTEN

voor 12-15 medium muffins (*)


  • 1/2 cup kokosolie, gesmolten

  • 1 cup rietsuiker

  • 1 theelepel bourbon vanille

  • 1 theelepel ciderazijn

  • 2 cups speltbloem

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 2 theelepels wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 cup amandelmelk (of een andere ongezoete plantaardige melk)

  • 2 cups bosbessen

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°

 

Meng de kokosolie met de suiker crèmig glad. 

Voeg azijn, vanille en de melk toe.

Zeef de bloem, zout en bakpoeder en voeg dit geleidelijk door de vloeistof tot je een mooi egaal deeg krijgt.

Schep de bosbessen voorzichtig door het deeg.

 

Vul de muffinvormpjes en bak in 30-35 minuten gaar.

Laat ongeveer 30 minuten afkoelen voor je de muffins uit de vorm verwijdert.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

(*) ik had nog wat deeg over en heb hiervan nog een paar mini-muffins gebakken in ca 18 minuten

bottom of page