top of page
BLOEMKOOLTABOULEH
licht en verfrissend

Naar een recept van de hapjesprinses, lichtjes aangepast aan onze smaak.

Een verrasend lekker basis recept dat je heel makkelijk aan kan passen aan je voorraadkast of de goesting van het moment.

(*) Tofeta is gefermenteerde tofu, zowel natuur als gemarineerd verkrijgbaar in de natuurwinkel.

Je kan de tofeta eventueel vervangen door amandelfeta. (of gewone feta als je zuivel eet)

INGREDIENTEN


  • 1 bio bloemkool, schoongemaakt 

  • 1 komkommer, geschild, in blokjes

  • een pakje lente-uitjes, in fijne reepjes

  • verse kruiden naar smaak (ik gebruikte basilicum, munt en platte peterselie), fijngehakt

  • sap van 1 sinaasappel

  • sap van 1/2 limoen

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel sherryazijn

  • zwarte peper 

  • Himalayazout

  • tofeta, in blokjes (*)

BEREIDINGSWIJZE

Hak de bloemkool grof en maal kort in de blender tot 'couscous-korreltjes'.

Meng het sinas- en limoensap, de olijfolie en de azijn onder de bloemkool.

Voeg de komkommer, de verse kruiden, de lente-uitjes en tot slot de tofeta toe.

Kruid naar smaak.

Smakelijk!

bottom of page