top of page
AUBERGINESALADE MET KIKKERERWTEN EN LINZEN
voedzaam en pittig

Deze lauwe salade komt heel dikwijls bij ons op tafel.

De aubergines gaan heel goed samen met de sesamolie en de peulvruchten. De chili geeft een pittige toets en de granaatappelpitjes zorgen voor een lekkere crunch.

We vonden de inspiratie in Pascale Naessens' boek Puur Pascale.

INGREDIENTEN

voor 4 personen


  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 240 gr groene of bruine linzen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 2 aubergines, ongeschild, in grove stukken

  • een grote handvol koriander en bladpeterselie, grof gehakt

  • 1 rode chili, pitjes en zaadlijst verwijderd, in fijne ringetjes

  • pitjes van 1 granaatappel

  • geroosterde sesamolie

  • sap van 1/2 limoen

  • gegrilde sesamzaadjes

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Snijd de aubergine in grove stukken en leg deze in een ovenschaal.

Besprenkel met sesamolie en verdeel dit met je handen zodat alles mooi met olie bedekt is.

Bak in 30 minuten gaar. Roer af en toe om.

Meng de kikkererwten met de linzen, de pitjes, de koriander, bladpeterselie en chili in een serveerschaal.

Voeg de aubergines toe en meng voorzichtig. Kruid naar smaak en voeg eventueel een scheutje extra olie toe.

Serveer met geroosterde sesamzaadjes .

 

Smakelijk!

bottom of page