top of page
ASPERGEGALETTE MET KERVELPESTO
lentesmaken

Deze lentegalette is een fijn alternatief op quiche. 

De kervelpesto werkt heel goed samen met de asperges en geeft een apart accent.

De tomaatjes geven het geheel extra kleur en pit.


Do try this @home. En vergeet ons niet te taggen als je je resultaat op social media post.

Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit.

#sanskeuken #sanskeuken

INGREDIENTEN
  • 1 rol bladerdeeg (bladerdeeg uit de supermarkt is vaak vegan)

  • een bussel groene asperges, harde kontjes verwijderd

  • enkele zongedroogde tomaten, grofgehakt

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout 


voor de pesto (de helft volstaat voor 1 galette)

  • 2 cups kervel

  • 1/2 cup amandelen, droog geroosterd

  • 1 teentje knoflook, grof gehakt

  • 1/2 cup olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap 

  • 3 eetlepels edelgist

  • zwarte peper

  • zeezout 

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°


Maak de pesto:

Mix de kervel met de amandelen en look grof in een blender of food processor.

Zet de blender op de laagste stand en voeg de olie langzaam toe.

Voeg tot slot het zout, de peper, citroensap en edelgist toe en meng door elkaar.


Rol het bladerdeeg lichtjes uit en plaats op een bakplaat.

Strijk de pesto gelijkmatig over het deeg.

Verdeel de asperges over de pesto. (Snijd dikkere exemplaren overlangs door.)

Plaats de stukjes zongedroogde tomaat tussen de asperges.

Borstel de asperges (vooral de puntjes) in met een beetje olijfolie (of olie van de zongedroogde tomaatjes). Kruid met peper en zout.


Bak de galette in 25 a 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Serveer met een frisse salade.

Smakelijk!

bottom of page