top of page
ARROZ CON LECHE
Mexicaanse rijstpudding

In het originele recept wordt koemelk gebruikt en 350g (!) suiker.

Ik gebruik ongezoete rijst-amandelmelk en enkele eetlepels agavesiroop.

Uiteraard maak je het zo zoet als je zelf wil. Het is jouw feestje 🥳

INGREDIENTEN

voor 6 personen

  • 150g dessertrijst

  • 7,5 dl water

  • 7 cm pijpkaneel

  • zeste van 1 sinaasappel of limoen

  • snufje zout

  • 1 liter plantaardige melk (rijst-amandel)

  • 60g rozijnen

  • 3 eetlepels agavesiroop (of andere zoetstof naar smaak)

  • 1 theelepel vanille extract (of vanillestokje of poeder)

  • gemalen kaneel (afwerking)

BEREIDINGSWIJZE

Breng de rijst aan de kook met het water, de kaneel, de zeste en het zout. 

Draai het vuur lager en laat afgedekt koken tot bijna al het water is opgenomen.

Roer de melk en de agavesiroop door de rijst. 

Breng terug aan de kook en laat onafgedekt, op een laag vuur lobbig worden. Roer regelmatig.
Voeg de rozijnen en vanille toe en kook nog 2 minuutjes verder.
Proef en zoet bij indien nodig.


Neem de pan van het vuur en laat 20 minuten afkoelen.


Verdeel de rijst in een schaal of aparte kommetjes en laat verder afkoelen in de koelkast.


Bestrooi vlak voor het serveren met kaneelpoeder.

Buen provecho!

bottom of page