ZADENGEBAK
(h)eerlijk voedzaam tussendoortje

Een super tussendoortje, vol vitamines, mineralen, hoogwaardige eiwitten en vetten.

Het lijnzaad en chiazaad vormen de 'lijm' in dit gebak. 

Snijden verloopt het makkelijkst als het gebak volledig is afgekoeld.

Het originele recept is van Pascale Naessens, hieronder mijn lichtjes aangepaste versie.

INGREDIENTEN
  • 100 gr haverzemelen

  • 50 gr havermeel 

  • 150 gr gebroken lijnzaad

  • 40 gr chiazaad

  • 40 gr pompoenpitten

  • 40 gr zonnebloempitten

  • 50 gr gedroogde veenbessen

  • 40 gr gedroogde gojibessen

  • 40 gr hazelnoten, grof gehakt

  • 1 eetlepel kaneel

  • 250 ml lauw water

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle ingrediënten in een kom.

Beleg een rechthoekige bakvorm met (herbruikbaar) bakpapier.

Schep het mengsel hierin en druk goed aan.

Bak 1 uur op 180°.
Haal de de bakvorm uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Laat het gebak volledig afkoelen voor je het snijdt. Zo verkruimeld het minder.

© 2 0 1 8