WORTELSOEP MET LINZEN
kruidig en vol van smaak

De combinatie van de specerijen en het sinaasappelsap geven deze mooie oranje soep een Oosterse toets.

De rode linzen zorgen voor de romige textuur.

Een hartverwarmend soepje!

INGREDIENTEN
  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 1 kg wortels, in blokjes

  • 75 gr rode linzen

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 theelepel kurkuma

  • 2 teentjes knoflook, geraspt

  • 5 cm gember, geraspt

  • zeste van 1 bio sinaasappel

  • sap van 2 sinaasappels

  • 1,5 liter bouillon

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui glazig in de olijfolie.

 

Crush ondertussen het komijnzaad met het korianderzaad in de vijzel.

Meng de kaneel en kurkuma erbij en voeg de specerijen toe aan de ui.

Voeg de wortels toe met de gember, look en de sinaszeste en laat even meestoven.

Roer de linzen erbij, overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat de soep 20 minuutjes zacht pruttelen.

Mix de soep glad, voeg het sinaasappelsap toe en kruid naar smaak.

Serveer met gehakte bladpeterselie of koriander.

 

Smakelijk!

© 2 0 1 8