WORTELPUREE MET TOFU
pittig en snel

Het idee voor deze snelle wortelpuree werd geïnspireerd door een recept van Pascale Naessens.

Ik liet de citroen (en de garnalen) achterwege en paste verder nog een en ander aan.

Hieronder mijn versie.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 400-500 gr wortels, in blokjes

  • een handvol amandelen

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • een blok tofu, geperst en uitgelekt

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 2 eetlepels tamari

  • 2 eetlepels mirin

BEREIDINGSWIJZE

Pers de tofu (zie tips)
Roer de sesamolie met de tamari en mirin door elkaar.
Snijd de tofu in 2 plakken (of in blokjes als je saté's wil maken) en overgiet met de marinade.
Roer af en toe om.

Fruit ondertussen de ui in een scheutje olijfolie zacht.
Voeg de wortels toe, roer even om.
Voeg wat water toe en laat gaar stoven.

Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge pan.

Giet de wortels af en pureer ze grof.
Voeg een scheutje olijfolie toe samen met de amandelen, zwarte peper en zeezout.
Mix nog even door. Niet te fijn, je wil wat structuur overhouden.

Bak de tofu kort op hoog vuur in een grillpan.
Blus met de marinade.

Verdeel de wortelpuree over de borden en lag de tofu erbij.
Smakelijk!

© 2 0 1 8