WORTEL-BANANENBROOD
zoet en smeuïg

De inspiratie voor dit lekker smeuïge, gezonde gebak komt van Karola's Kitchen.
Ik paste de werkwijze enigszins aan en voegde enkele extra accenten toe:

- gemberpoeder en gekonfijte gember voor extra pit

- walnoten voor een lekkere crunch

Heerlijk als 4-uurtje bij een tas thee of kopje koffie of als onderdeel van een brunch of ontbijtbuffet.

INGREDIENTEN
  • 50 g notenpasta (amandel, pinda, cashew,...)

  • 50 g kokosolie, gesmolten

  • 25 g agavesiroop

  • 5 Medjool dadels, ontpit en in fijngehakt

  • 2 rijpe middelgrote bananen

  • 200 gr geraspte wortels

  • 125 gr havermeel

  •   75 gr zuiver amandelmeel

  • 1 theelepel wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel gemberpoeder

  • 50 gr walnoten, grof gehakt (of hazelnoten, pecanoten,...)

  • een snufje zeezout

  • een flinke lepel gekonfijte gember, fijngehakt (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180°C

Klop de pindakaas met de kokosvet en de agavesiroop goed om.
Voeg de stukjes dadel toe en zet opzij.

Prak de bananen met een vork.
Voeg de pulp samen met de wortelrasp bij het pindakaasmengsel en schep goed om.

Doe het volkoren havermeel, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en gember in een mengkom en klop alles grondig los met een schone klopper, of zeef de ingrediënten.
Roer het amandelmeel erdoorheen.

Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge en voeg de walnoten toe.
Schep om tot alles goed gemengd is.


Bekleed een cakevorm met bakpapier, schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak in 60 minuten gaar.

Laat het bananabread zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Snijd pas aan als het volledig is afgekoeld.

Smakelijk!

© 2 0 1 8