WITLOFSOEP MET DRAGON
een fluwelen soepje

Witlof en dragon gaan samen zoals tomaat en basilicum.

De twee sterke, aparte smaken vullen mekaar perfect aan. Voeg daar nog een snufje nootmuskaat aan toe en je hebt een match made in heaven.

Dit eenvoudige maar feestelijke soepje is super makkelijk te maken.
Er komt niet al teveel precisie snijwerk aan te pas - de mixer lost het allemaal wel op - en het pruttelt zichzelf klaar.

Easypeasy yumm, just as we like it!

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1 kg volle grond witlof, grof gehakt

  • 1 grote witte ui, grof gehakt

  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes

  • 1,2 - 1,5 liter groentebouillon

  • 1 eetlepel dragon, gedroogd

  • een snufje uskaatnoot

  • zwarte peper

  • zeezout

  • olijfolie

  • enkele verse dragon blaadjes

  • enkele radijsjes in dunne schijfjes


 

BEREIDINGSWIJZE

Stoof de ui glazig in een scheut olijfolie.
Voeg de gedroogde dragon, de aardappelblokjes en het witlof toe en stoof even aan.
Overgiet met de bouillon, kruid met nootmuskaat, peper en zout en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat 20 minuutjes zachtjes gaar sudderen.
Mix tot een gladde soep.
Proef en kruid naar smaak.

Serveer met verse dragon en enkele schijfjes radijs of met droog gebakken 'spekjes' van champignon.
Smakelijk!

© 2 0 1 8