WATERKERSSOEP
frisgroen en fluweelzacht

Dit lekkere soepje dankt zijn frisgroene kleur aan de waterkers die vlak voor het mixen wordt toegevoegd.

Een makkelijk, snel-klaar recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

voor 2 borden of 4 glaasjes

  • 2 aardappels 

  • 2 uien

  • 2 teentjes look

  • olijfolie

  • 400 ml groentebouillon 

  • 3 pakjes waterkers

BEREIDINGSWIJZE

Hak de ui, aardappels en look grof.

Fruit de ui met de aardappels en look in de olie op een middelhoog vuur tot de ui glazig is.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen tot de aardappels zacht zijn.

Hak de waterkers en voeg deze bij de soep. Laat nog een paar minuten mee sudderen.

Mix de soep glad met een handmixer.

Kruid naar smaak.

Serveer met een lepel crème fraiche of zure room.

© 2 0 1 8