VOL-O-VENT
lekker hartig

Een Vlaamse klassieker veganised.

Je kan natuurlijk ook gewone champignons gebruiken of een andere paddenstoelsoort maar de shitake geven het geheel een feestelijk tintje.

Lekker op zich als voorgerecht of met ovengebakken frietjes en een slaatje als volwaardige maaltijd.

 

TIP:

Het recept is snel en makkelijk te maken met kipstuckjes van Greenway maar gedroogde sojastukjes werken even goed.
Meng hiervoor 100 gr sojabrokjes met een eetlepel groentebouillonpoeder en een theelepel kippenkruiden.

Overgiet met kokend water tot ze onder staan en laat een half uurtje weken.

Giet brokjes en water in een pan en laat op half hoog vuur sudderen tot het vocht volledig is opgenomen en verdampt.

Voeg de blokjes toe ipv de kipstuckjes.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • 1 grote rode ui, in dunne halve ringen

  • 300 gram shitake, grof gehakt

  • 1 pak Greenway kipstuckjes (of gedroogde sojabrokjes - zie tip)

  • enkele takjes verse tijm, blaadjes afgerist

  • citroenpeper

  • 2 eetlepels soyasaus (of tamari)

  • 1 eetlepel ( spelt)meel

  • 200 ml groentebouillon

  • een scheutje sojaroom

  • citroensap

  • bladpeterselie

  • 2 vierkantjes bladerdeeg, overhoeks gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de bladerdeeg in driehoekjes en bak krokant.

Fruit de ui in een beetje olijfolie zacht.

Zet het vuur hoog, voeg de shitake bij en bak krokant.

Voeg de kipstukjes toe met de tijm. Kruid met citroenpeper en laat even bakken.

Blus met de sojasaus.

Roer de bloem erdoor en laat even meebakken tot de bloemgeur weg is.

Voeg de bouillon toe en laat inkoken.

Werk de vol-o-vent af met een scheutje room en een beetje citroensap.

Proef en kruid naar smaak.

Serveer met peterselie en het krokantje van bladerdeeg.

Smakelijk!

lekker met een bladerdeeg krokantje

lekker met een bladerdeeg krokantje

gebakken kastaanjechampignons

gebakken kastaanjechampignons

verse tijm

verse tijm

Greenway kipstuckjes

Greenway kipstuckjes

gedroogde sojabrokjes

gedroogde sojabrokjes

sojasaus en tamari

sojasaus en tamari

© 2 0 1 8