VEENBESSENCOMPOTE
an American classic

Deze mooie compote heeft het allemaal. Snel en makkelijk, mooi van kleur en hij ruikt zalig.

Lekker op brood of bij een gestoofd appeltje.

INGREDIENTEN
  • 700 gr veenbessen

  • 340 gr rietsuiker 

  • 200 ml sinaasappelsap

  • de zeste van 1 bio sinaasappel
     

BEREIDINGSWIJZE

Steriliseer enkele glazen bewaarpotjes. (zie tips)

Spoel de veenbessen. Doe de veenbessen samen met 340 gr rietsuiker (*), ca 200 ml sinaasappelsap en de zeste van 1 sinaasappel in een ruime kookpot.
Meng goed en breng aan de kook.
Laat zachtjes pruttelen tot alle bessen openbarsten, de suiker opgelost is en het geheel mooi is ingedikt. 

Verdeel over goed afsluitbare glazen potjes.

Bewaar de compote in de koelkast (ca 2 maanden)

(*) Telkens ik verse vanille gebruik bewaar ik de lege peul in de suikerpot, dit geeft de compote een heerlijk zachte vanilletoets.
 

© 2 0 1 8