TROPICAL CHIAPUDDING
zomers en verfrissend

Het idee voor deze ontbijtpudding is van Gaz Oakley (avant-garde vegan).

Lekker en fris als ontbijt, als onderdeel van een brunchbuffet of als licht dessert.

Het garnituur in de ingrediëntenlijst is enkel een richtlijn. Je kan naar hartelust variëren naar smaak en inhoud van je fruitmand.

INGREDIENTEN

voor 2 personen als ontbijt of 4 als dessert

  • 5 eetlepels chiazaad

  • 240 ml koud water

  • 1 banaan, in schijfjes, bevroren

  • 1 rijpe mango, gepeld en in blokjes

  • 250 ml kokosmelk

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • 1/2 theelepel kurkuma (optioneel)

garnituur:

  • 1 passievrucht, pulp uitgelepeld

  • 2 eetlepels kokoschips

  • 2 eetlepels kokosyoghurt

  • een handvol munt, gehakt

  • zeste van 1 limoen

  • schijfjes mango of kiwi

BEREIDINGSWIJZE

de avond tevoren:

Snijd de banaan in schijfjes, en vries hem in.

Meng het chiazaad met het water en laat een nachtje wellen.

's ochtends:

Mix de helft van de mango tot puree en zet opzij.

Mix de banaan met de andere helft van de mango, de kokosmelk, vanille en kurkuma in een blender glad.

Voeg de mix bij de gewelde chipzaadjes, meng goed door mekaar en lepel in ontbijtkommetjes.

Garneer met passievruchtenpulp, de mangopuree, verse munt, limoenzeste en schijfjes mango of kiwi.

Smakelijk!

© 2 0 1 8