TO-FISHFINGERS MET TARTAARSAUS
the bearded captain's green dream

Koken voor de boekskes.
Meer bepaald voor het februarinummer van Eva magazine.
Thema: Kraakt het dan smaakt het!

Deze To-fishfingers zijn een aangepaste versie van de eerder geposte Tofish & Chips. Trial and error aangepast aan het formaat van de smalle 'fingers'

 

Laat je inspireren en do keep us posted, en taggen enzo, ook altijd fijn.
Maar vooral, laat het smaken!


Receptontwikkeling en uitvoering: Sandra Geerts - @sanskeuken

Foodstyling en foto’s: Eveline Boone - @frenchbeans.be

INGREDIENTEN

voor 4 personen als voorgerecht of hapje


  • 1 blok firm tofu, geperst en uitgelekt

  • 3 nori vellen, verkruimeld (zie tips)

  • sap van 1/2 citroen

  • 100 ml witte wijn

  • 1 eetlepel kappertjesvocht

  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel

  • 75 ml ongezoete plantaardige melk (soya of amandel)

  • 1/2 theelepel ciderazijn

  • een snufje selderzout

  • 1-2 eetlepels salade de pêcheur

  • 1/2 cup panko (of paneermeel)


voor de tartaarsaus:

  • 125 gr veganaise

  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en grof gehakt

  • 1 middelgrote augurk, uitgelekt en grof gehakt

  • 1 sjalot, fijn gehakt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt

  • zeezout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de tofu in 2 plakken en vervolgens in 'fingers'.

Meng 100 ml witte wijn met het sap van een halve citroen, een eetlepel kappertjesvocht, de nori en 1 tl zeezout.

Leg de fingers in de marinade en laat minstens een half uurtje marineren (hoe langer hoe beter)

 

Warm de oven tot 200°
Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

 

Meng het kikkererwtenmeel in een ondiepe schaal met de melk, de ciderazijn, de salade de pêcheur en een snufje selderzout.
Doe de panko in een tweede schaal.


Haal de fingers door het beslag - zorg dat alles mooi bedekt is - en vervolgens door de panko.


Leg de fingers op de bakplaat.
Bak in 15-20 minuten knapperig en goudbruin.

 

Maak ondertussen de tartaarsaus:


Roer de kappertjes, de stukjes augurk, de gehakte peterselie en de fijngehakte sjalot door de veganaise.

Meng het citroensap erdoor en kruid naar smaak.

 

Serveer als hapje of met een slaatje als voorgerecht.

© 2 0 1 8