SUSHI VAN QUINOA MET KOMKOMMER EN AVOCADO
lekker als hapje

Sushi maken is een beetje prutswerk. Je krijgt het in de vingers door veel oefenen.

Ik had nog niet veel geoefend en dat zie je op de 1e foto's.

Mijn sushi zitten hier niet zo strak in het pak, maar ze waren wel heel erg lekker! 

Ook niet onbelangrijk, toch?

 

Anyway, ik wou jullie het recept niet onthouden.

Bij deze dus, do give it a try.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1/2 cup quinoa

  • olijfolie of sesamolie

  • 2 eetlepels rijstazijn

  • zwarte peper

  • zeezout

  • 1 komkommer, in dunne lange plakken

  • 1 avocado, in staafjes

  • wasabi mayonaise (veganaise met wasabi pasta gemengd, volgens je smaak)

  • 3-4 nori vellen

BEREIDINGSWIJZE

Kook de quinoa met 1 cup water, een flinke draai peper, zout en een scheut olie in 15 minuutjes gaar.
Schep er enkele eetlepels rijstazijn door en laat afkoelen in de koelkast.

Snijd de komkommer in de lengte in heel dunne plakken (met de mandoline of dunschiller)

Vermijd de pitjes, deze bevatten teveel vocht.

 

Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. 

Snijd het vruchtvlees in balkjes

 

Meng enkele lepels veganaise met wasabi pasta.

Het mag een beetje te sterk doorproeven. De vulling gaat de smaak nog afzwakken.

 

Nu kunnen we de sushi samenstellen:

Leg een velletje nori op een bamboematje.

Beleg dit met plakjes komkommer. Laat onderaaan 1 cm en bovenaan 3 cm vrij.

Besmeer de komkommer met wasabi-mayo.

Verdeel hierover een laagje quinoa.

Leg een balkje avocado op de rand en rol het geheel voorzichtig tot een stevige worst.

Druk goed aan.
Snijd in porties.

Serveer met soyasaus en extra wasabipasta.

Smakelijk!

© 2 0 1 8