SPRUITJESSALADE
knapperig vers

Rauwe spruitjes! En lekker!

Deze verrassende salade is een recept van Jamie Oliver.

Lekker knapperig en verfrissend. Perfect als side op een winters buffet of potluck.

INGREDIENTEN

voor 8 personen als bijgerecht

 

  • 300 g zilvervliesrijst

  • 2 rode uien

  • 2 eetlepels rodewijnazijn

  • 500 g spruitjes

  • 8 radijsjes

  • 1 citroen

  • een grote bos gemengde zachte kruiden (basilicum, peterselie, munt, koriander, ...)

  • een groot handvol rozijnen of cranberries

  • een flinke scheut olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Kook de rijst. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal.

 

Snijd ondertussen de rode ui in heel fijne halve (of hele) ringen met de mandoline (of de foodprocessor).

Overgiet de ui met de rode wijnazijn, meng goed en zet opzij.

Snijd de spruitjes en de radijzen fijn met de mandoline (iets dikker dan de ui), meng met het citroensap, de rozijnen en kruid flink met peper en zout. Masseer even door en zet opzij.

Haal de blaadjes van de kruiden, hak grof en doe ze in een mooie grote schaal.

Doe de afgekoelde rijst bij de kruiden en schep door elkaar.

Voeg de uien en de spruitjes toe, overgiet met een flinke scheut olijfolie en schep alles met de handen door mekaar.

Smakelijk!

© 2 0 1 8