SPINAZIESOEP MET KOKOS
pittig, groen en knapperig

De gember geeft dit soepje de pittigheid, de specerijen het kruidige, de spinazie het fluwele, de kokos het zachte en de crunch.

Een heel lekker, verrassend soepje.

INGREDIENTEN

600 gr spinazie

250 gr aardappels

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 theelepels komijn

1,5 theelepel kurkuma

50 gr geraspte kokos

1,5 liter bouillon

2 à 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt

zwarte peper

Himalayazout

kokosroom en droog geroosterde kokosvlokken om af te werken

BEREIDINGSWIJZE

Was de spinazie en hak grof.

Verhit de olie in een grote pot en rooster hierin de specerijen en de look een paar minuten tot de aroma's vrijkomen.

Roer regelmatig.

Let op dat de look niet bruint, dan gaat hij bitter smaken.

Voeg de spinazie, de aardappels en de kokos toe.

Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Laat hem niet te ver garen!

Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat de soep 15 minuten sudderen.

Schil en rasp de gember ondertussen.

Pureer de soep glad.

Knijp het sap uit de gember bij de soep en breng op smaak.

Serveer met een scheutje kokosroom en geroosterde kokosvlokken.

Smakelijk!

© 2 0 1 8