SPICY NUTS
verslavend lekker!

Deze noten zijn verslavend lekker! Heel kruidig met een pikante toets.
Heel makkelijk te maken en veel beter dan wat je in de winkel koopt.

Lekker bij de borrel of als hartig tussendoortje.

 

Je kan de specerijenmerngeling makkelijk aanpassen naar je eigen smaak.
Vervang de chili door gerookte paprika of gebruik je favoriete currymengeling.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor een grote pot:

  • 200 gr amandelen

  • 100 gr pecanoten

  • 150 gr cashewnoten

  • 50 gr pompoenpitten

  • 1.5 eetlepel chili poeder

  • 1/2 eetlepel look poeder

  • 1/2 eetlepel komijnzaad

  • 1/2 eetlepel zwarte peperkorrels

  • 1/2 eetlepel Himalayazout, grof

  • enkele gedroogde bird eye chilipeulen

  • 1 eetlepel olijolie

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Vijzel de komijn fijn met de peperkorrels, de chilipeulen en het zout.
Voeg het mengsel met de overige specerijen en de olie in een grote kom.
Schep de noten door de kruidenolie.

 

Spreid de noten over de bakplaat.

Bak in 15 minuten krokant. Schep halverwege even om.
Laat afkoelen.

 

Bewaar de noten in een luchtdicht afgesloten doos op een koele plaats.

perfect bij de borrel

perfect bij de borrel

noten en zaden

noten en zaden

pittig olie

pittig olie

Spreid de noten in een enkel laag over de bakplaat

Spreid de noten in een enkel laag over de bakplaat

Laat de noten afkoelen voor je ze verpakt

Laat de noten afkoelen voor je ze verpakt

bewaar de noten in een bokaal of luchtdichte doos

bewaar de noten in een bokaal of luchtdichte doos

© 2 0 2 0