SNELLE GUACAMOLE
meer salade dan salsa

De meeste recepten voor guacamole geven een gladde, romige saus. Deze versie is meer salade dan salsa. De ingrediënten worden allemaal samen op een snijplank gehakt en gemengd.

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

voor 4-6 porties

 

  • 1/2 rode ui

  • 2 Jalapeño pepers (rood of groen)

  • 3 rijpe avocado's

  • een bosje koriander

  • 6 rijpe kerstomaten

  • 1 limoen

  • extra vergine olijfolie van een goed kwaliteit

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Pel de ui, ontpit 1 chili. Hak grof door mekaar.

Pel en ontpit de avocado's. Hak het vruchtvlees samen met de ui en chili fijn en meng al hakkend.

Pluk de  korianderblaadjes (hou een deel apart voor het serveren) en hak grof.

Voeg de tomaatjes toe en hak al mengend alles onder mekaar.

Als alles de gewenste consistentie heeft en mooi gemengd is, kan de groentenmix in een serveerkommetje.

 

Voeg het sap van de limoen toe samen met een eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.

Ontpit de resterende chili, hak grof. Verdeel dit samen met de resterende korianderblaadjes over de guacamole.

 

Serveer als dip met tortillachips of als frisse sla bij chili.

Smakelijk!

© 2 0 1 8