SHAKSHUKA
mét vegan 'eitje'

Comforty food mét vegan spiegeleitje.

De kala namak geeft een eigevoel, de edelgist zorgt voor een vollere smaak, de sriracha maakt het visuele aspect en zorgt voor wat extra pit.

INGREDIENTEN

voor 2 personen


  • 2 rode ui, in fijne halve ringen

  • 2 rode paprika, in brunoise

  • enkele takjes verse tijm, enkel de blaadjes

  • een handvol verse koriander (of bladpeterselie), steeltjes fijn gehakt, blad grof gehakt

  • 2 handvol jonge spinazie (of boerenkool, snijbiet,…)

  • 500 ml passata

  • 1 tl komijn

  • een klein snufje kaneel

  • een scheutje agavesiroop

  • een snufje cayenne

  • olijfolie

  • 1/2 pak silken tofu

  • 1/4 theelepel kala namak

  • 1 à 2 eetlepels edelgist

  • Sriracha mayonaise (vegan)



 

BEREIDINGSWIJZE

Stoof de ui in een scheutje olie glazig.
Voeg de komijn, de tijm en de koriandersteeltjes toe en laat even meestoven.
Voeg de paprikablokjes toe, roer alles goed om en laat nog een paar minuutjes verder stoven.
Voeg de passata, de agave, de kaneel en de cayenne toe, kruid met peper en zout en laat een kwartiertje sudderen op zacht vuur.

Roer af en toe om. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
Mix de uitgelekte tofu met de edelgist en de kala namak.


Warm de oven tot 190°

Roer de spinazie door de groentesaus en verdeel in individuele ovenschoteltjes.
Maak ruimte in de saus, zet hierin een serveerring en vul die met de tofu.
Kruid met peper en een beetje extra kala namak.


Zet de schaaltjes in de oven en laat 5-10 minuten doorwarmen.

Prik gaatjes in de tofu en spuit hierin een beetje srirachamayonaise (*) en laat nog enkele minuutjes doorwarmen in de oven.

 

Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met knapperig brood.

Smakelijk!


(*) je kan de srirachamayo mengen met een beetje van de tofu voor een minder pikante versie.


© 2 0 2 0