SEITANSATE MET PINDASAUS
romig meets pittig

De lekkere prei-kokosrijst is gebaseerd op een recept van Velt, hier en daar een beetje aangepast. Super makkelijk te maken en vol smaak.
De romige rijst contrasteert heel mooi met de hartige seitan en de pittige pindasaus.

A match made in Antwerp 😉

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 3-4 porties

  • een blok seitan (ca 500 gr), in 'satéreepjes' gesneden

  • enkele satéstokjes

  • kokosolie

  • 200 gr volle rijst

  • 250 ml water

  • 250 ml dunne kokosmelk

  • een mespunt bouillonpoeder

  • 3 stengels preiwit, in fijne reepjes

  • citroensap

  • zwarte peper

  • zeezout

voor de pindasaus:

  • 400 ml dunne kokosmelk

  • 150 gr pindakaas

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel sriracha

  • 1 theelepel verse gember, geraspt

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en bak de rijst en de prei even aan.

Voeg de kokosmelk, het water en de bouillon toe. Laat rustig gaar pruttelen.

 

Maak ondertussen de pindasaus:

Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een steelpannetje ingrediënten en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat al pruttelend indikken tot een mooie lobbige saus.

 

Steek de seitan op satéstokjes en bak ze knapperig in een pan of de oven.

Roer wat citroensap door de rijst en kruid met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de saté's en de pindasaus.

Smakelijk!


© 2 0 1 8