SALADE MET GEMARINEERDE PAPRIKA
volle zuiderse smaken

Gemarineerde paprika's zijn super lekker en heel makkelijk te maken.

Lekker in een salade, zoals hier met rucola en amandelfeta, maar ook ideaal als antipasto of smaakmaker op pizza, op brood of als onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN
  • 2 gele paprika

  • 2 rode paprika

  • 4 lente-uitjes

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel witte wijnazijn (of balsamico)

  • 1 theelepel venkelzaad (of gedroogde oregano)

  • zwarte peper

  • zeezout

om te serveren:

  • een handvol rucola

  • 1 romeinse sla

  • amandelfeta

  • basilicum, gescheurd

  • pijnboompitten, geroosterd

BEREIDINGSWIJZE

Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en witte delen en snijd ze in op de naden.

Leg ze enkele minuten onder de grill tot het vel begint te blakeren.

Laat afkoelen.

Hak de lente-uitjes in fijne ringetjes en meng ze met de olie, de azijn en het venkelzaad.
Kruid met peper en zout.

Pel de afgekoelde paprika's en snijd ze in fijne reepjes.

Schep de vinaigrette door de paprika's en laat marineren in de koelkast.

Snijd de Romeinse sla in fijne reepjes en meng met de rucola in een grote kom.

Meng de paprika's met de vinaigrette door de sla.

Schep de feta boven op de salade en strooi er de basilicum met de geroosterde pijnboompitten over.

Smakelijk!

© 2 0 1 8