RODEKOOLSOEP MET APPELTJES
fit for (a) Prince

Deze prachtig paarse soep is een feest voor alle zintuigen.

Ze ruikt heerlijk, smaakt fantastisch, heeft een leuke structuur en is mooi om te zien.

Een lepel crème fraîche maakt het plaatje compleet.

Het originele recept komt uit het boek VEGAN 100 van Gaz Oakley.

INGREDIENTEN

voor 4-5 porties

  • 2 rode uien

  • 1 rode kool

  • 1 grote, zoet appel + extra voor de afwerking

  • 2 eetlepels olijfolie

  • enkele takjes verse tijm, enkel de blaadjes + extra voor de afwerking

  • 750 ml groentebouillon

  • 500 ml amandelmelk

  • 3 eetlepels balsamico

  • Himalayazout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Pel de uien en snijdt ze in grove, gelijke stukken.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en spoel ze.

Snijdt de kool in de helft, de helften normaal in de helft en snijdt ze in fijne stukken.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem.

Fruit de ui zacht in de olie.

Voeg de kool en de appel toe en laat nog even mee fruiten. Voeg de tijm, peper en zout toe en meng goed. Laat nog een paar minuutjes onder voortduren roeren bakken tot het volume tot de helft is geslonken.

 

Voeg de balsamico toe samen met de bouillon en de melk.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat 15-20 minuten pruttelen of tot de kool zacht is.

Mix de soep glad met een handmixer.

Proef en kruid indien nodig bij.

Serveer met een lepel crème fraîche, enkele schijfjes appel en blaadjes tijm.

© 2 0 1 8