RODE BIET - CASHEWSPREAD
pretty in pink

Een heel lekkere, subtiel romige spread.

De geroosterde bietjes en look geven een mooie kleur en zacht rokerig aroma.

De cashews zorgen voor een romige textuur.

Perfect op toast of als dip.

Het roosteren van de bietjes neemt wel wat tijd in beslag maar het is het echt de moeite waard. Het roosteren vaan de bietjes geeft een veel diepere smaak dan bij voorgekookte bietjes. En de look wordt zo heel iets anders dan de rauw geperste variant.
Maar voorgekookte bietjes en 'gewoon geperste' look zijn absoluut een optie als het eens wat sneller moet.

INGREDIENTEN
  • 150 g cashewnoten

  • 2 teentjes knoflook, gepeld

  • 2 medium rode bieten, geschild, in grove blokken

  • sap van 1/2 citroen 

  • scheutje olijfolie

  • peper en zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven voor tot 180°
Maak een pakje van de bieten met de teentjes look en een scheutje olijfolie in aluminiumfolie. Sluit het pakje goed en rooster een uurtje in de oven.

Kook ondertussen de cashewnoten kort (zo’n 5 minuten) in gezouten water en laat ze uitlekken.

Mix de cashewnoten met de bietjes, de knoflook, de olie, het citroensap tot een gladde spread. Kruid met peper en zout.

© 2 0 1 8