RISOTTO AL FUNGHI
verfijnd en vol van smaak

De kastanjechampignons geven een volle smaak en de enoki een apart accent aan deze lichte risotto. Maar uiteraard kan dit ook met andere soorten.

Laat je fantasie de vrije loop en do keep us posted!

Tag ons in je Instagram foto's (@sanskeuken), zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 2 teentjes look, geperst of fijngehakt

  • 4 sjalotjes, fijngehakt

  • enkele takjes tijm, enkel de blaadjes

  • 200 gr risotto rijst (Arborio)

  • 240 ml droge witte wijn

  • 1 liter porcini bouillon (heel heet)

  • 2 eetlepels edelgist

  • 500 gr champignons, of mengeling

  • enoki paddestoelen (afwerking)

  • bladpeterselie

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de sjalotjes met de look in 2 eetlepels olie op een middelhoog vuur glazig.

Laat ze niet bruinen!

Zet het vuur lager als de sjalotjes glazig zijn en voeg de rijst toe.

Roer om tot alle korrels met olie bedekt zijn.

Voeg de wijn toe en roer af en toe tot het vocht opgeslorpt is.

Voeg nu geleidelijk de bouillon toe.

Telkens een kleine hoeveelheid toevoegend als het vocht bijna is opgeslorpt. Roer af en toe om.

Check de rijst als alle bouillon is toegevoegd. De rijst is gaar als hij romig is met nog een kleine beet. Voeg indien nodig nog een beetje extra bouillon toe.

Snijd ondertussen de paddestolen grof en bak ze goudbruin met de tijm.

Pers de look over de gebakken champignons en meng even door mekaar.

Kruid met peper.

Voeg de gebakken champignons met de edelgist bij de rijst en roer goed.

Proef en kruid naar smaak.

Serveer de risotto met rauwe enoki en wat gehakte peterselie.

Smakelijk

Ook lekker als garnituur:

dunne schijfjes kastanje en geraspte gedroogde porcini

© 2 0 1 8