RASPBERRY MUFFINS
zoete eiwitjes

Deze muffins zijn verrassend luchtig en pittig van smaak.

De bonen zijn een goeie drager voor het vrij stevige deeg.

De friszure frambozen zorgen voor een mooie smaakbalans met de chocolade.

INGREDIENTEN
  • 200 g speltbloem

  • 3 eetlepels wijnsteenpoeder

  • 5 eetlepels cacaopoeder

  • 200 g rietsuiker

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 240 g rode of zwarte bonen (zelf gekookt of uit bokaal), gespoeld en uitgelekt

  • 100 g zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)

  • 100 ml water

  • 250 g frambozen of braambessen (vers of bevroren)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.


Meng je de bloem met de cacaopoeder, de suiker, het wijnsteenpoeder en het zout in een kom.
Prak in een andere kom de bonen met een aardappelstamper plat.
Meng de bonen met de olie en het water en voeg de bevroren frambozen toe.

Spatel het bloemmengsel er voorzichtig door.

Vul elke muffinvorm voor ongeveer 3/4e met beslag.
Bak de muffins in 20 à 30 min. gaar of tot een houten prikker droog uit het beslag komt.

Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Smakelijk!

 

© 2 0 1 8