QUINOASALADE MET KRUIDEN EN NOTEN
fris en crunchy

Deze salade is snel klaar en makkelijk op voorhand te maken.

Perfect voor een zomerse picknick of als onderdeel van een brunch of saladebuffet.

De kruiden geven een frisse toets, de noten zorgen voor een lekkere crunch.

Als onderdeel van een buffet laat ik vaak de tomaten en olijven achterwege en houd het bij een combinatie van veel groene kruiden en een flinke handvol noten.

INGREDIENTEN

voor 3-4 personen

  • 1 cup quinoa, ongekookt

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • een bakje kerstomaten, gehalveerd

  • een handvol zwarte olijven

  • 1/2 rode ui

  • een flinke handvol verse kruiden (platte peterselie, munt, basilicum, ..)

  • een handvol noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, pistaches, ..) of pompoenpitten

  • olijfolie

  • 2 eetlepels citroensap

  • zwarte peper

  • himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de quinoa.

Doe de quinoa in een pan met 2 koppen water, een scheut olijfolie en de teentjes look.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat in 15 minuten zachtjes gaar koken.

Halveer de tomaatjes en hak de ui, de olijven, de noten en de kruiden grof.

Meng alles in een mooie kom.

Hak de knoflookteentjes grof en voeg ze samen met de quinoa toe.

Voeg het citroensap, de balsamico een een flinke scheut olijfolie toe en meng goed.

Smakelijk!

Als je pompoenpitten gebruikt in plaats van de noten rooster je deze best even in een droge pan.

De pitten hoef je niet te hakken.

© 2 0 1 8