QUINOA MET KOKOS EN FRUIT
powerontbijt

Quinoa is met het hoge eiwitgehalte een echt superfood.

Het is snel klaar én een welkome afwisseling op havermout bij het ontbijt.

De inspiratie voor dit recept komt van Gaz Oakley (avant-garde vegan), hier en daar een beetje aangepast aan onze smaak.

De limoen en munt geven een frisse toets, het fruit zorgt voor de nodige vitamientjes.

INGREDIENTEN

voor 2 - 3 personen

  • 1 cup quinoa

  • 1 cup kokosroom

  • 2 cups water

  • 1 eetlepel chiazaad

  • sap en zeste van 1 limoen

  • een mespuntje Bourbon vanille

  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt

  • agavesiroop (optioneel)

  • kokosvlokken

  • seizoensfruit

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de quinoa.

Breng aan de kook met de kokosroom, de vanille en het water.

Temper het vuur en laat 15 minuten sudderen.

Neem van het vuur, roer om en laat onder deksel afkoelen en wellen.

Roer het limoensap, de zeste, het chiazaad en de munt door de afgekoelde quinoa.

Voeg agavesiroop naar smaak toe als je het graag wat zoeter hebt.

Serveer met vers fruit en droog geroosterde kokosvlokken.

Smakelijk!

© 2 0 2 0