PREISOEP
fluweelzacht en winters

Een heel eenvoudig maar lekker winters soepje.

De tijm en nootmuskaat geven een extra accent.

INGREDIENTEN
  • 1 kg prei, in dunne ringen

  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes

  • 2 gele uien, in dunne halve ringen

  • enkele takjes verse tijm, enkel de blaadjes

  • 1,5 liter groentebouillon

  • olijfolie

  • muskaatnoot

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Stoof de ui op middelhoog vuur zacht in een scheutje olijfolie.

Voeg de aardappelblokjes toe en laat even mee stoven.

Voeg de prei toe en laat enkele minuutjes mee garen.

Overgiet met de bouillon.

Voeg de tijm toe en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en een beetje zeezout.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen.

Mix de soep glad en serveer met wat extra tijm.

Smakelijk!

© 2 0 1 8