PITTIGE WORTELSOEP
lekker pittig soepje

De gemberpasta geeft een apart fris en pittig accent.

De gerookte soshu brengt de smaken in balans.

Een heerlijk soepje.

INGREDIENTEN
  • 1 kg bio wortels, ongeschild, in blokjes

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 3 eetlepels gemberpuree (of vers heel fijn gehakt en geplet)

  • 3 teentjes look, geplet en fijn gehakt

  • 1 grote gele ui, in blokjes

  • 1,2 liter groentebouillon

  • het sap van 1 limoen

  • zeezout

  • zwarte peper

  • (gerookte) soshu of tamari voor het serveren
     

BEREIDINGSWIJZE

Warm de olie in een brede pot.

Fruit de ui glazig op middelhoog vuur.

 

Voeg de look en de gember toe en laat even meestoven.

 

Voeg de wortelblokjes toe, stoof even aan en overgiet met de bouillon.

Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat 20-30 minuten pruttelen.

 

Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg het limoensap toe.

 

Serveer met een klein scheutje gerookte soshu.

Smakelijk!

© 2 0 1 8