PITTENPATE
hartige pittenspread

Deze makkelijke, voedzame paté is lekker op knapperig brood, als  lichte lunch met een groene salade of of als hapje in bladerdeeg.

INGREDIENTEN
  • 150 gr fijngemalen pompoenpitten (of zonnebloempitten of noten)

  • 2 wortels, geraspt

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 250 g stevige tofu, verkruimeld

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel (of meel naar keuze)

  • 4 eetlepels tamari (of andere soyasaus)

  • 2 eetlepels limoen- of citroensap

  • 1 eetlepels gedroogde tijm en oregano (of kruiden naar keuze) 

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven voor tot 180°.

 

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout (eerst proeven, de sojasaus is ook al zout).

 

Vet de ovenschaal in met wat olie en vul ze met het patémengsel. Druk aan en zet ze onafgedekt voor een dik halfuur in de oven, tot de paté doorbakken is en een korstje heeft.

tofu

tofu

tamari en shoyu

tamari en shoyu

pompoenpitten

pompoenpitten

© 2 0 2 0

tofu