PINDAPOTJES
een stevige start

Een ontbijt voor pindakaaslovers! Eentje dat hier in de wintermaanden regelmatig op het menu staat.


Het lijkt een kleine portie maar het is verrassend vullend. 

Een stevige start van de dag, boordevol vezels van de haver, banaan en kaneel voor de zoete toets en de pindakaas houdt het zoete in balans.


Recept van Steffi Vertriest (Njam)

INGREDIENTEN

voor 2 personen:

  • 120 gram havervlokken

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eetlepels pindaboter (zonder toevoegingen)

  • een snuifje kaneel

  • snuifje zout

  • 15 a 20 gram pure chocolade (min. 70%)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 150°.


Plet de bananen. in een kom.

Meng de haver en kaneel erdoor.

Voeg de pindaboter toe en meng goed. 


Verdeel het mengsel over twee ovenschoteltjes en bak in zo'n 15' gaar. Of tot de bovenkant lichtjes begint te kleuren.

Rasp de chocolade (*) over de warme schoteltjes en serveer.


(*) Of maak chocoladekrullen met een dunschiller.