PINDAKAAS BALLETJES
Elvis may have left the building, hij blijft een inspiratie

Voor de liefhebbers van pindakaas en chocolade. 

Een recept van Karola's Kitchen, geïnspireerd  op de befaamde gebakken pindakaas-banaan sandwiches van Elvis. 
Lekker, makkelijk ėn gezond. Een snack naar mijn hart. 

INGREDIENTEN
  • 1 grote, heel rijpe banaan, fijn geprakt (125 gr, zonder schil)

  • 50 gr pindakaas

  • 25 gr dadels, grof gehakt

  • 30 gr gepelde, geroosterde pinda’s, grof gehakt

  • 10 gr donkere chocolade, in stukjes

  • 100 gr havermout

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 180 °C.

Meng de geprakte banaan en pindakaas tot een glad geheel.

Schep vervolgens de havermout erdoor tot deze goed verdeeld is onder de vochtige ingrediënten. Roer tot slot de dadels, de gehakte pinda’s en de chocolade erdoor.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. 

 

Neem een hoopje banaan-havermengsel in je handen en kneed het een beetje door. Rol er vervolgens een balletje van (ongeveer de grootte van een kauwgom).

Leg de afgewerkte balletjes (zo'n 13-14 stuks) op de bakplaat en bak 20 minuten in de oven of tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. 

Laat de balletjes afkoelen op een rooster.

Enjoy!

© 2 0 1 8