PERENMARMELADE MET GEMBER
a match made in heaven

Ik ben absoluut geen zoetekauw, maar als de temperatuur begint te zakken en de dagen te korten 'moet' ik gewoon confituur maken. Ik hou van experimenteren met smaken en soms ontstaat er dan iets magisch. Zoals bij deze perenmarmelade. It hits every spot!

INGREDIENTEN
  • 1 kg peer, geschild

  • sap en zeste van 1 bio citroen

  • 400 gr rietsuiker

  • 1 zakje pectine

  • 1 eetlepel kardemompitjes

  • een stuk gember van 7-8 cm, geschild en fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

Steriliseer enkele glazen bewaarpotjes. (zie tips)

Voeg de zeste en sap van de citroen, de fijn gesneden gember en de kardemom pitjes bij de suiker en laat intrekken.
Schil de peren en snijdt in blokjes. Voeg de blokjes bij de suiker en laat nog even intrekken tot het sap begint los te komen.
Breng aan de kook op middelhoog vuur.

Laat de peertjes pruttelen tot de massa de gewenste consistentie heeft. Roer regelmatig om. 
Doe de marmelade in gesteriliseerde bokalen (zie tips).

Bewaar in de koelkast.

© 2 0 1 8