PENNE ALL'INSALATA DI POMODORI
snel en zomers

Een super snelle pasta geïnspireerd door de Chiappa zusjes.

De salade is het lekkerst met verschillende soorten rijpe tomaten. Meng diverse kleuren kerstomaatjes met trostomaten en grotere soorten.

Gebruik een goede kwaliteit olijfolie en azijn en durf te kruiden.

Laat je inspireren en do keep us posted.
En taggen als je een foto post, ook altijd leuk.

Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 400 gr tomaten mix, grof gesneden

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

  • 1 eetlepel balsamico (of een ander soort azijn naar smaak)

  • een teentje knoflook, geperst

  • een snufje chili

  • een klein handje tuinkruiden naar keuze (ik gebruikte oregano, peterselie en tijm)

  • zwarte peper

  • zeezout

  • 175 gr penne (of pasta naar keuze)

  • pompoenpitten, droog geroosterd

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de tomaten in grove stukken.

Doe de tomaten in een pot en voeg de olijfolie en balsamico toe.

Pers de look bij de tomaten en kruid met chili, peper en zout.
Meng goed en laat even marineren.

Kook de pasta al dente.

Rooster de pompoenpitten in een droge pan.

Hak de kruiden grof.

Giet de pasta af en meng onmiddellijk onder de tomatensalade.

Voeg de kruiden toe en meng door.

Proef en kruid eventueel.

Serveer lauw met de pompoenpitten.

Smakelijk!

© 2 0 1 8