PASTA PUTTANESCA A MODA MIA
quick, easy & super yumm!

Dit is zonder twijfel de pasta die hier het vaakst op tafel komt.

Het heeft even geduurd om de saus even smaakvol en krachtig te krijgen als in de pre-vegan (lees met ansjovis) tijd, maar met deze versie is het echt wel gelukt.

Lekker, snel en met enkel heel alledaagse ingrediënten.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • een 10-tal kleine trostomaten (een maatje groter dan kerstomaatjes)

  • 2 uien, fijngesnipperd

  • 3 teentjes look, fijngehakt (of geperst)

  • een paar takjes tijm, enkel de blaadjes

  • 1 eetlepel oregano, gerdroogd

  • 1 rode chili, zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijngehakt

  • 1 à 2 eetlepels fijne kappertjes + enkele lepels vocht

  • 10 à 15 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt

  • 5 à 6 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en grof gehakt

  • een potje tomatenpuree (ca 2 eetlepels)

  • 1/4 theelepel kaneel

  • 1/4 theelepel cacao, ongezoet

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • korte pasta

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de olie op een middelhoog vuur.

Fruit hierin de ui met de look en de chili tot hij zacht is en lichtjes begint te karameliseren.

Voeg de tomaten toe met de zongedroogde tomaten, de tijm, de oregano, de kappertjes en de olijven en roer goed door.

Voeg tot slot de tomatenpuree toe met de kaneel en de cacao en een scheutje water.

Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat even pruttelen.

Kruid met peper en zout.

Kook ondertussen de pasta al dente in licht gezouten water.

Meng de saus door de pasta.

Verdeel de pasta over de borden en geniet.

Smakelijk!

© 2 0 1 8