PASTA MET PESTO EN GEGRILDE ASPERGES
symfonie in groen

Een makkelijk en snel gerecht boordevol groene groentjes.

de pistaches geven de pesto een aparte toets,

de spinazie zorgt voor een romige zachtheid,

de gegrilde groene asperges maken het smaakpalet compleet.

Dit wordt een blijver!


Laat je inspireren, do keep us posted en - ook altijd leuk - vergeet ons niet te (hash)taggen als je je foto post. ( @sanskeuken #sanskeuken)
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 300-350 gr (korte) pasta naar keuze

  • een bussel groene asperges, gewassen

  • citroenpeper (of zwarte peper en een beetje verse citroenzeste)

  • zeezout

  • olijfolie


voor de pesto

  • 300 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd

  • 1/4 cup pistaches

  • 1/4 cup extra vergine olijfolie

  • 1 eetlepel limoensap

  • 2 eetlepels edelgist

  • 1 teentje knoflook, grof gehakt of geperst

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Mix de spinazie met de pistaches in een foodprocessor.
Voeg de edelgist, de look en het limoensap toe.
Voeg de olie geleidelijk toe en mix tot een gladde pesto.
Kruid met peper en zout.

Grill de asperges in een droge grillpan op hoog vuur.
Kruid met citroenpeper en zout.

Kook ondertussen de pasta al dente.

Meng de pesto onder de pasta.
Serveer met de asperges, een drizzle olijfolie en wat gemalen of gehakte pistaches.
Smakelijk!

© 2 0 1 8