PAPRIKA-VENKELSOEP
hartig en rijk aan smaak

Deze kleurrijke soep vergt wat voorbereiding - het pellen van de paprika's is een geduldwerkje - maar is het extra werk meer dan waard.

INGREDIENTEN
  • 8 rode paprika's

  • 2 venkelknollen

  • 10-12 teentjes look, gepeld

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 1 gele ui, grof gehakt

  • 6 eetlepels venkelloof, gehakt

  • 6 eetlepels bladpeterselie, gehakt

  • 1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt

  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt

  • 1 eetlepel balsamico

  • 1 eetlepel rietsuiker

  • 1 liter bouillon

  • cayennepeper

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.

Beleg 2 naplaten met (herbruikbaar) bakpapier.

 

Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en steeltjes, en druk ze een beetje plat op een bakplaat met de schil naar boven.

Snijd de venkelknollen in kwarten en plaats ze bij de paprika's. Houd het loof apart.

Doe de kookteentjes in een stukje aluminiumfolie, vorm een buideltje, giet er een scheutje olie bij en knijp het buideltje dicht. Zet het buideltje bij de venkel en paprika op de bakplaat.

Bak de groenten 40-50 minuten of tot de venkel zacht is en het vel van de paprika verrimpeld.

Haal de bakplaten uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

Verwijder het vel van de paprika's.

Verwarm de rest van de olie in een grote pot. Fruit de ui glazig.

Voeg de paprika, de venkel, en de look met olie toe en roer goed door mekaar.

Voeg de kruiden, de balsamico, de suiker en de bouillon toe en laat even pruttelen.

Mix de soep glad en kruid met peper, cayenne en zout.

Smakelijk!

© 2 0 1 8