OVENGROENTJES MET FETA
a San's classic

Dit super simpele gerecht komt hier heel vaak op tafel.

Je kan de hoeveelheden en combinaties eindeloos aanpassen aan de goesting van het moment, het seizoen, de inhoud van de voorraadkast. 

 

Hier de combinatie van vandaag.

INGREDIENTEN

​voor 2 personen

  • 1 aubergine, in blokjes

  • 1 courgette, in blikjes

  • 1 rode puntpaprika, in blokjes

  • 1 sjalot, in grove stukken

  • 8 knoflookteentjes, in de schil, gekneusd

  • 20 kerstomaten, gehalveerd

  • 125 gr amandelfeta, in blokjes

  • enkele takjes rozemarijn, de blaadjes fijngehakt

  • enkele takjes oregano, de blaadjes fijngehakt

  • een handje basilicum, gescheurd

  • 2 eetlepels olijfolie 

  • 1 eetlepel chili-olie

  • snufje kaneel

  • snufje gerookte paprika

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de aubergine, courgette, sjalot, paprika in blokjes (niet te klein).

Doe de groenten in een middelgrote ovenschaal.

Snijd het puntje van de knoflookteentjes en kneus ze licht met de vlakke kant van je mes.

Voeg de knoflook, rozemarijn, oregano en specerijen bij de groenten en meng de olie erdoor.

Bak 50 minuten op 200°. Roer halverwege om.

Roer de laatste 10 minuten nogmaals om en voeg de kerstomaatjes en feta toe.

Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de basilicum.

Smakelijk!


Krielaardappeltjes meebakken met de groentjes is ook super lekker of je kan de gegrilde groentjes mengen door pasta ipv. de standaard gestoofde saus.

© 2 0 1 8