OOST-INDISCHE KAPPERTJES
kapperjtes van eigen kweek

De bloemen van de Oost-Indische kers zijn bij de bekendste eetbare bloemenvarianten. 
De oranje bloemen zijn pittig van smaak en geven een apart accent aan je salade.

Wist je dat je de zaaddozen ook kan eten?

Je kan ze pekelen, zoals kappertjes. Ook zaaddozen trouwens.
 

INGREDIENTEN
  • 50 gr verse zaaddozen van de Oost-Indische kers

  • 25 gr zeezout

  • 5 kruidnagels

  • 5 jeneverbessen

  • een takje tijm

  • een laurierblad

  • witte wijnazijn

BEREIDINGSWIJZE

Los 25 g zout op in 3 dl water en voeg de zaadozen toe.
Laat dit mengsel 24 uur rusten op een koele, donkere plek.

Spoel de zaadozen en doe ze in een glazen potje.
Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, een takje tijm en een laurierblaadje toe.
Overgiet met de azijn tot de zaaddozen volledig onder staan en sluit de pot luchtdicht af.
Zet op een koele, donkere plaats.

Na een maand zijn je kappertjes klaar voor gebruik.

Bergmeer

Bergmeer

Beschrijf uw afbeelding.

Strandhuisjes

Strandhuisjes

Beschrijf uw afbeelding.

Reuzenrad

Reuzenrad

Beschrijf uw afbeelding.

Palmbomen

Palmbomen

Beschrijf uw afbeelding.

Stadsfiets

Stadsfiets

Beschrijf uw afbeelding.

Mistige heuvels

Mistige heuvels

Beschrijf uw afbeelding.

Brandhout

Brandhout

Beschrijf uw afbeelding.