NUTELLA GRANOLA
chocolate for breakfast!

Hoewel ik zelf geen fan ben van Nutella, was de mierzoete choco toch de inspiratie voor deze granola.
Chocolate for breakfast, what's not to like?
 

Hazelnoten en cacao zijn een evidentie,

de ahornsiroop voegt een heerlijke carameltoets toe,

de vanille in combinatie met de cacao geeft een zalig aroma

de notenpasta versterkt de hazelnoten

de cacaonibs maken het extra chocolaty.

INGREDIENTEN
  • 300 gr havervlokken

  • 100 gr hazelnoten, grof gehakt

  • 1 eetlepel hazelnootpasta

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 eetlepel ongezoete cacao

  • 1/2 theelepel Bourbon vanille

  • een snufje zeezout

  • 1 eetlepel raw cacao nibs

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

 

Meng de haver met de hazelnoten, de cacao, de vanille, de ahornsiroop, de notenpasta, de kokosolie. en een snufje zout.
Meng alles goed door mekaar en spreid de massa uit over de bakplaat.
Bak 20 minuten op 180°
Roer halverwege de baktijd even om.
 
Neem de granola uit de oven, voeg de cacao nibs toe nu de granola nog warm is en roer nog eens goed om.
Laat alles afkoelen op de bakplaat.

Je kan de granola 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten pot.

© 2 0 1 8