NO-TUNA TARTARE
to na or not to na

Een Mediterrane variatie op de sashimi.

INGREDIENTEN

1e marinade:

  • 1 cup champignonbouillon

  • 4 eetlepels tamari

  • 2 eetlepels olijvenpekel

  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 1 eetlepel witte miso

  • 1 teentje look, fijn geplet of gehakt

  • 2-3 vellen nori

  • ± 700 gr watermeloen, geschild

 

2e marinade:

  • 2 theelepels kappertjes, uitgelekt

  • 1 theelepel mosterd

  • 2 eetlepels sjalot, fijn gehakt

  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

  • 4 eetlepels olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Meng de bouillon met de tamari, de pekel, de rijstazijn, de miso en de look.

Schil de meloen en snijd hem in blokjes.

Verwijder de zwarte pitten voorzichtig.

Leg een vel nori in een diepvriesbestendige ondiepe bewaardoos.

Verdeel schijfjes meloen over de nori en overgiet met marinade.

Plaats een volgende vel nori over de meloen en herhaal tot de meloen verdeeld is.

Eindig met een vel nori. Zorg dat alle meloen in de marinade zit.

Sluit de doos en plaats ze in de diepvries.

Laat minstens 24 uur in de diepvries marineren. (langer is geen probleem, laat de meloen in de diepvries tot je hem gaat gebruiken.)

Haal de doos uit de diepvries en laat volledig ontdooien in de koelkast.

Verwijder de nori en laat de blokjes uitlekken in een vergiet.

Maak een 2e marinade van de kappertjes met de mosterd, de sjalot, de peterselie en de olijfolie

Schep de marinade voorzichtig door de uitgelekte blokjes en laat minstens een uur marineren in de koelkast.

Serveer de no-tuna tartaar op crackers of bij een salade.

© 2 0 1 8