NO-EGG SALADE
tik geen eitje

De combinatie van kala namak, edelgist en mosterd geeft deze salade een zachte eiersmaak.


Meng een restje fijngehakte gekookte witte asperges door de salade voor een fijne toets.

INGREDIENTEN
  • 2 eetlepels veganaise

  • 4 eetlepels Greek Nature

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1/2 eetlepel appelciderazijn

  • 3 eetlepels edelgistvlokken

  • 1/4 theelepel knoflookpoeder

  • 1/4 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel kala namak (*)

  • 250 g tofu firm, uitgelekt

  • gehakte bieslook (optioneel)

  • peper


variatie no crab

  • 1 blik palmharten, uitgelekt

  • sap van olijven, kappers, witte wijn + water 

  • scheutje rode bietsap (optioneel, voor de kleur)

  • 1-2 vellen nori

  • extra 2 eetlepels Greek Nature

BEREIDINGSWIJZE

voor de no-egg salade:

Meng alle ingrediënten (behalve de tofu en de bieslook) tot een gladde saus.

Verbrokkel de tofu in niet te kleine brokjes tussen je vingers - er mag nog wat structuur in zitten - en meng door de saus. 

Werk af met bieslook of lente-ui.


voor de no-crab salade:

Snijd de palmharten in de lengte doormidden.

Meng wijn met de overige ingrediënten.

Leg een vel nori in een platte schaal. 

Verdeel de palmharten hierover en overgiet met de wijn. Kruid met een beetje zeezout. 

Dek af met nori. Zorg dat alles mooi vochtig is en zet in de koelkast. Laat enkele uren (of overnacht) marineren.


Verwijder de nori en giet de wijn weg.

Trek het vlees van de palmharten met een vork los. Hak daarna nog even grof door met een mes.

Meng met de extra Greek Nature onder de no-egg salade.