MOZZA
caprese gone nuts

Vegan kaasjes maken, het kan snel en eenvoudig, het kan ingewikkeld en met lange rijpingstijd.

Deze cashew mozzarella is een van de super eenvoudige.

Het vergt een kwartiertje werk en verder maken de ingrediënten de magie.


Do try this at home! 

En (hash)tag us als je je experiment op sociale media deelt zodat wij de geweldige dingen ook zien verschijnen. 

#sanskeuken @sanskeuken 

INGREDIENTEN
  • 200 g cashews, overnacht geweekt

  • 3 eetlepels gemalen psyllium husk (vlozaadvezels)

  • 3 eetlepels edelgist

  • sap van 1 citroen (40 ml)

  • 1 theelepel witte miso 

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Meng de psyllium husk in een kom met 350 ml water. 

Zet opzij en laat minstens een uur wellen tot een dikke gel.


Blend de uitgelekte cashews met de edelgist, het citroensap, de miso en een snufje zout tot een homogeen geheel. Voeg de psyllium gel toe en blend tot een gladde massa.


Verdeel de massa over 3 bolle kommetjes, klop de luchtbelletjes er zachtjes uit, dek af en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.


Smakelijk!

© 2 0 1 8