MARMALLATA DI ZUCCA
pompoen met een twist

De zalig lange Indian summer loopt op haar einde.

De herfst is duidelijk in aantocht. En wat hoort meer bij herfst dan pompoenen?

En laat ik een tijdje terug een joekel van een pompoen gekregen hebben van mijn moeder.

 

Op zoek dus naar receptjes. Tussen de vele pies en soepen vond ik inspiratie voor deze heerlijke Italiaanse marmallata.​

 

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 2 kg pompoen, geschild, in blokjes

  • 700 gr rietsuiker

  • 2 citroenen, sap en zeste

  • nootmuskaat, naar smaak

  • 4 gr kaneel

  • 120 ml Amaretto

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de pompoen in stukken. Verwijder de pitten en schil.

Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze in een ruime kom.

Voeg de suiker toe en laat het geheel een nachtje trekken in de koelkast.

De suiker heeft vocht uit de pompoen getrokken.

Doe de blokjes met het vocht in een ruime pan.

Voeg de kaneel, de nootmuskaat, de citroenzeste, het citroensap en de amaretto toe.

Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat pruttelen tot de marmelade de gewenste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 1,5 uur maar is afhankelijk van de soort pompoen die je gebruikt.

Doe de nog warme marmelade in gesteriliseerde bokalen en sluit ze stevig.

Laat afkoelen.

Bewaar de marmelade op een koele droge plaats.

© 2 0 1 8