MANGO CHUTNEY
spicy yuminess

De mosterd voor dit recept haalde ik bij Jamie Oiver.

 

Zuur, zoet, kruidig en spicy. Deze chutney heeft het allemaal.

De mango contrasteert heel mooi met het zure van de wijnazijn en de specerijen.

De chili en gember geven een lekker pittig accent.

Serveer de chutney bij curry's, rijstgerechten of als pittig contrast op brood bij een romig (cashew)kaasje.

INGREDIENTEN
  • 2 kg mango's, stevig maar rijp

  • 8 kardemom peulen

  • 2 teentjes look

  • 1 chili, rood

  • 500 ml witte wijnazijn

  • 400 gr rietsuiker

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 theelepels zwart komijnzaad

  • 8 cm verse gember

BEREIDINGSWIJZE

Schil de mango's en snijd ze in grove stukken. Zet even opzij.

Haal de kardemomzaadjes uit de peulen.

Hak de knoflook fijn.

Verwijder de zaadjes uit de chili en hak deze in heel fijne ringetjes.

Roer de wijnazijn in een grote pot door de suiker tot de suiker is opgelost.

Breng aan de kook en laat een beetje inkoken.

Toast ondertussen de komijn met de koriander en de kardemomzaadjes op een laag vuur in een droge pan tot de aroma's vrij komen. Crush de specerijen met het chilipoeder in de vijzel en voeg bij de azijn.

Voeg ook de zwarte komijnzaadjes toe met de mango en 2 theelepels zeezout.

Rasp de gember erbij, voeg knoflook toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een uurtje pruttelen.

Voeg de fijngehakte chili de laatste 10 minuten toe.

Verdeel de stroperige chutney over gesteriliseerde potten en sluit af.

Je kan de chutney tot 6 maanden bewaren op een koele donkere plaats.

© 2 0 1 8