LINZENSALADE MET LABNEH
pittig smaakcontrast

De meloen geeft een leuk contrast met de hartige smaken.

De labneh geeft body en smeuïgheid.


variant:

serveer met gekonfijte tomaatjes en potato wedges ipv meloen en rucola


Potato wedges:

Snijd aardappels (met schil) in de lengte doormidden en dan in de lengte in kwartjes (of in dikke frieten). Overgiet met een beetje olijfolie en kruid met grof zeezout en rozemarijn.

Bak 40-45' op 200°


Gekonfijte tomaatjes:

Leg kerstomaatjes in een ovenschaal, overgiet met een scheutje olijfolie en kruid met tijm en zeezout. Bak ca 10-15' mee met de wedges.


INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 1 cup (belluga) linzen, 2 uur geweekt

  • olijfolie

  • balsamico

  • laurierblad

  • 2 courgettes, in dunne plakjes

  • tijm (vers of gedroogd)

  • zoete meloen (of geconfijte kerstomaatjes)

  • zwarte peper

  • zeezout

voor de labneh

  • soya yoghurt natuur 500 ml

  • sap van 1 citroen

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Bereid de labneh de avond tevoren: 

Meng de yoghurt met het sap van 1 citroen. Kruid met zeezout.

Zet een vergiet op een diepe schaal (zorg voor voldoende ruimte tussen vergiet en bodem), beleg met fijne kaasdoek of gebruik een melkzak.Giet het mengsel in de kaasdoek, draai een beetje aan en sluit met een koordje.

Laat een nacht tot 24u uitlekken.


Kook de linzen in 20-25 minuten gaar met het laurierblad.

Meng de lauwe linnzen met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamico. Kruid met peper en zout.


Bak de courgette in de grillpan op hoog vuur in wat olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout


Schep de labneh op een grote schaal.

Schep de linzen op de labneh en verdeel hierover de courgette en de meloen.

Serveer met pittige rucola.