LINZENBURGERTJES
lekker en voedzaam

Deze linzenburgertjes zijn heel erg makkelijk te maken.

Linzen weken, mixen met wat smaakmakers en (bijna) klaar.

 

Omdat de linzen op zich vrij neutraal smaken, kan je de kruiden en specerijen naar hartenlust aanpassen aan je smaak en de gelegenheid.

Extra pittig met chili of met gerookte paprika voor een BBQ-gevoel.

Oosters met ras-el-hanout of een pittige currymengeling, koriander,... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 10 burgers (of 15 kleintjes)

  • 1,5 cup droge koraal linzen (± 350 gr)

  • 1 ui, grof gehakt

  • 1 à 2 teentjes look, grof gehakt

  • een handvol bladpeterselie, de dikke stelen verwijderd

  • een handvol basilicum, de blaadjes

  • 1 theelepel oregano, gedroogd

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 theelepel zeezout

  • zwarte peper

  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten + extra voor het bakken

 

voor het sausje:

  • 2 eetlepels tahini (de lopende)

  • sap van 1/2 citroen

  • 1 eetlepel agavesiroop (of rijstsiroop,...)

  • 1 teentje knoflook, geperst of heel fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

Week de linzen 2 uur in ruim water.

Giet de linzen af en spoel ze.

Hak de ui, de look, de peterselie en de basilicum grof.

Mix (of pulse) de linzen samen met de overige ingrediënten in een foodprocessor tot het geheel mooi samenhangt maar nog een beetje structuur heeft.

Laat even rusten in de koelkast.

Warm de oven tot 180°

Vorm kleine burgertjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Smelt een beetje kokosolie in een pan en bak de burgertjes enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Leg ze terug op de bakplaat.

Bak de burgertjes in 5 à 10 minuutjes - afhankelijk van de grootte - verder gaar in de oven.

Serveer met tehina-citroensaus (of een sausje naar keuze)

Smakelijk!

© 2 0 1 8